Translate

12 Ekim 2014 Pazar

Makyaj ve Kozmetik Ürünleri Adına Küçük Tüyolar




* Elinize geçmiş deneme boy ürünleri eğer tek kullanımlık değilse ürünü ziyan etmeniz olası bir durumdur. Bunu önlemek için hali hazırda satılan küçük kaplara boşaltabilirsiniz ya da daha önce kullanıp bir köşede unuttuğunuz ürün kaplarına boşaltabilirsiniz. Bu sayede deneme boy ürünlerini daha sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.





* Makyaj fırçalarınızı her kullanımdan sonra olmasa bile haftada bir kez yıkamanız faydalı olacaktır. Uzun süre yıkanmamış fırçaların üzerinde mikroplar ürer ve sivilce oluşumuna neden olabilir.


* Fondöten seçimlerinizde cilt tipi ve cilt renginize göre seçmek daha doğru bir karardır. Sırf yeni çıktı diye cilt tipinize uygun olmayan fondötenleri almanız israftan başka bir şey olmayacaktır.



* Gıda ürünleri satın alırken son kullanma tarihlerine bakmayı ihmal etmeyiz. Lakin bu özeni makyaj ürünlerinde göstermeyiz. Makyaj malzemeleri alırken, özellikle fondöten ve bakım ürünlerinde son kullanma tarihlerine dikkat etmeliyiz. Ayrıca ürünü ilk açanın siz olduğundan emin olmanızda fayda var.





* Son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmayınız. Bazı makyaj ürünlerin son kullanma tarihleri..



* Bir ruj seçmek zor iştir. Şişede durduğu gibi durmaz denir ya rujlar da öyledir. Stantlarda boy gösteren deneme ürünlerini direkt olarak dudaklarınıza sürmeyiniz. Sizden önce bir çok kişi tarafından denenmiş olup mikrop yuvası halinde gelen rujları denemek için iki seçeneğimiz var.
-isterseniz  peçete ile ufak çaplı bir temizlik yapıp öyle deneyiniz.
-isterseniz ruj sürerken kör noktada kalan ve kimsenin dokunmadığı yan kısımlarından deneyebilirsiniz.
dip not: yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. Her ne olursa olsun bu rujları dudaklarınızda denemek yerine parmak uçlarınızda denemenizde fayda var. Hem sağlıklı hem de renk konusunda daha verimli sonuç alırsınız.



* Ruj seçmek ne kadar zor olsa da eminim ondan daha zoru fondöten seçmektir. Fondöten rengi, cilt tipimizle aynı tonda  ya da en fazla 1 1,5 ton koyu olmalı. Kullanım esnasında yüzde maske görünsü elde etmek istemiyorsak çene altı ve boyun kısımlarına da dağıtmak daha doğal bir görüntü verecektir.



* Mümkün mertebe, kullandığınız makyaj ürünlerini (ten, göz, dudak) ürünlerini bir başkası ile paylaşır durumda olmayınız. Tamamen kişisel ürünler olduğunu unutmayın.





* Makyaj ürünleri yüzümüz ile gün içinde yakın temasta bulunurlar. Bu yüzden ne kadar kaliteli ve sağlıklı ürünler olursa bizler için de o kadar iyi olmaktadır. Ucuz ve merdivenaltı ürünleri kullanmak sizi güzelleştirmez, sağlığınız ile oynamayın. Gece uyumadan önce mutlaka makyajınızı çıkarmayı unutmayın.



* Yüzde oluşan akne, sivilce, lekelenme gibi durumları makyaj ile geçirebileceğinizi düşünmeyiniz. Bunlarla yalnızca maskeleme yaratabilirsiniz. Bunun yerine daha dermokozmetik olan sağlık bakanlığı onayı almış, kaliteli ürünleri kullanınız. Tabii olarak bunları kullanmak için de doktorunuza başvurmalısınız.



* Sözlere aldanmayınız! Bir başkasına yakışan ürün sizde güzel durmayabilir. Bu nedenle her duyduğunuz ürünü almak yerine size uygun olup olmadığı konusunda araştırma yapınız. Hatta internet üzerinde kullanım sonrasında memnun olup olmama durumlarını araştırınız.


*Kaliteli ürünleri kullanmak doğrudur ancak sırf pahalı olduğu için daha kaliteli olacak diye bir şey yoktur. Kaliteli ürünleri makul fiyata almak hem bütçeniz açısından hem de çeşitlilik açısından güzel olacaktır.


* Koyu ojeleri sürmeden önce zemin kata renksiz bir oje sürmek koyu ojelerin tırnağı sarartma durumunu aza indirgeyecektir.

* Oje çıkarıcısını asetonsuz seçmek tırnağın zarar görmesini engeller. Ve oje çıkarıcısı olarak nemlendirici özelliği olan yağlar ile zenginleştirilmiş ürünleri kullanmak tırnağı besler.Ayrıca  ojelerinizi çıkarttıktan sonra elleri limonla ovmak ve bir kaç gün nadasa bırakmak (oje sürmemek) tırnağın hava almasını sağlar.

* Taşlı, pullu ojeleri çıkarmak zahmetlidir. Ancak imkansız değildir. On pamuk parçasını oje çıkarıcı ile ıslattıktan sonra hava almayacak şekilde tırnaklarınıza geçirip 10 dk bekleyiniz. Ardından hafif bastırma hareketi ile ojelerin çıktığını göreceksiniz.


 * Parfümlerinizin erkenden bozulmasını istemiyorsanız, güneş ışınlarından, nemden, sıcaktan koruyunuz.

* Parfümlerinizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız, sıkmadan önce vücudunuzu nemlendirin. Ardından parfümünüzü sıkınız. Çünkü kremler yapışkan  oldukları için tutucu özellikleri vardır.Parfümünüzün kremiyle kullanarak da kalıcılığı arttırabilirsiniz.


İnci D.~



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu konudaki fikrini merak ediyorum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...