Translate

16 Kasım 2014 Pazar

Siyah Noktalardan Temizlenmiş -Arınmış Bir Cilt



Gün içersinde yalnızca ellerimiz kirlenmiyor. Yüzümüz de fazlasıyla kiri absorbe ederek, gözenekleri tıkıyor. Bu kirler birikerek siyah nokta oluşumuna neden oluyor. Oluşan siyah noktayı temizlemek sanıldığı kadar zor değil. Bunun için pahalı maskelere, toniklere, kremlere, sabunlara vb. lerine hiç ihtiyacınız yok desem! Her evde bulunan bir iki yardımcı ile de yapılabildiğini söylesem hiç gam yemem :) Buyrun gerekli kürü hazırlamak için nelere ihtiyacımız varmış, bir göz atalım bayanlar ..






Bir parça pamuk
İki tatlı kaşığı saf zeytinyağı
Su (yarım litre)
İsterseniz bir tatlı kaşığı elma sirkesi *
Ilıtılmış nemlilikte bir bez ya da tam boy ped pamuk

Zeytinyağını pamuk yardımı ile tüm yüzünüze iki dakika masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzün nemlendiğini, tazelendiğini daha şimdiden görebilirsiniz. Siyah noktaların olduğu T bölgesine daha fazla uygulamanızı tavsiye ederim. Suyu bir tencere ya da ısıtıcı yardımıyla kaynattıktan sonra (durun hemen korkmayın :D) bir başka kaba da alabilir ya da olduğu şeklinde de kullanabilirsiniz. İsteyenler bir tatlı kaşığı elma sirkesini de ekleyerek etkisini arttırabilir. Yüzümüzü kendimize yetecek sürede su buharına (yüzümüzde hassasiyet oluşmayacak bir mesafede) tutun. Buhar,  mevcut olan zeytinyağını buharlaştırmış olduğu gibi siyah noktalarla savaş açıp, yerlerinden kolayca temizlenmelerini sağlayacak. Daha sonra nemli bez ile yüzümüzü nazikçe su buharı yağ buharı karışımından arındıralım. Gözeneklerinizin gözle görülür şekilde temizlendiğini anında fark edeceksiniz.

Yapılma sıklığı konusunda bir şey söylemek istemiyorum. Bu doğru olmayacaktır. Cilt tipinize ve gözenek durumuna göre sıklığını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ben unutmadığım sürece her gün yapmaya çalışıyorum. Sonrasında pepek poposu kıvamında bir yüz ile karşılaşmak ise büyük bir mutluluk 

Hoşça kalın bayanlar .

8 yorum :

  1. Bu aralar burnumdaki gözenekler baya baya ortaya çıktı. Deniyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yoğun oldukları bölge burun ve çevresi. Bizle ne alıp veremedikleri var, anlamış değilim. Ama biz bu savaştan her zaman galip çıkabiliriz :D

      Sil
  2. Ben iki üç günde bir yüzüme kahve telvesi sürüp 15 dk. bekletiyorum. Yani 27 yaşındayım ama genelde insanlar bana 4-5 yaş genç göründüğümü söylüyor. Ben kendimce bunu kahve telvesine borçlu olduğumu düşünüyorum ama bir bilene danışasım geldi bu yazıyı görünce. Sence yaptığım ne kadar doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim bu konuda çok daha bilgili kişiler vardır. Ama fikrimi sorarsan çok da güzel yapıyorsun derim. Bizim kullandığımız Türk kahvesine bir iki şey daha ekleyip (ki gereksizdir çoğu) bilmem kaç liraya satıyor. Tabii bu bahsettiğim şey senin yalnızca 5 tl'ye aldığın kahvedir. İçimi lezzetli kalan telvesi cilde yararlı. Hem telve sonrası cilde herhangi bir şey sürmene de gerek kalmadan doğal bir nemlilik sağlıyor. Sürdükten sonra tanecikli yapıyı daha verimli kullanabilmek için cildini çizmeyecek şekilde masaj yapabilirsin. Yorumun için de ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil
  3. denemesi gerekir :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim aferin bana iyi yapıyormuşum:) Bir yerlerde duymuştum faydası var diye; ama ne kadar doğru bilmiyordum. Bence bu konularla ilgilenen bayanlar her zaman her bilirkişiden daha güvenilir kaynaklardır. O yüzden cevap için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ne demek. Faydalı olduysam ne mutlu ola :))

      Sil

Bu konudaki fikrini merak ediyorum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...